• Mobil Uygulama
  • Blog
  • KA.DER Akademi

KA.DER

  • Hakkımızda
    • KA.DER
    • Yönetim Kurulu
      • Nuray Karaoğlu – Başkan
      • Bahar Şen Kazancı – Genel Sekreter
      • Azime Kocacık
    • Danışma Kurulu
    • Kurucu Üyelerimiz
    • Genel Başkanlarımız
    • Tüzük
    • Faaliyet Raporları
  • Faaliyetler
    • Projeler
    • Kampanyalar
  • Basın Odası
    • KA.DER’den Haberler
    • Tüm Basın Bültenleri
    • Galeri
  • Kütüphane
    • İstatistikler
    • Yayınlar
  • İletişim
  • Bize Katılın
    • Gönüllü olun
    • Üye olun
  • Dil: Turkish
    • Turkish Turkish
    • English English
0
31 July 2013 / Published in KA.DER’den Haberler

“Geleceğimiz Birlikte Zirvesi” kadının gücüne dikkat çekti

Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) derneği tarafından düzenlenen “Geleceğimiz Birlikte Zirvesi”, Adana’dan 50’den fazla derneğin, sivil toplum temsilcilerinin, siyasetçilerin ve akademisyenlerin katılımı ile gerçekleşti. KA.DER Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Aydın’ın da katıldığı zirvede, kadının gücünden toplumun her alanında yararlanılması gerektiğine dikkat çekildi.

Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD), kadınların zirve hareketini Adana’dan başlattı. İŞKAD’ın Adana Seyhan Otel’de düzenlediği “Geleceğimiz Birlikte Zirvesi”, kadınların işgücünde yarattığı değerin önemine dikkat çekti.

İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen, ülke kalkınmasının her alanda tam ve eksiksiz gerçekleşmesinin tek yolunun kadınların da erkekler kadar yaşamın her alanında söz sahibi olmasından geçeceğine vurgu yaptı. Türkiye’nin kadınlarla ilgili uluslararası istatistiklerde ne yazık ki çoğu zaman yoksul ve az gelişmiş Afrika ülkeleri ile aynı sıralamalarda yer aldığını söyleyen Türkmen, "Siyasi alanda ve karar verici pozisyonlarda kadınların yer almadığı bir ülkede ciddi demokrasi sorunu var demektir. Bu sorunun kaynağı, Türkiye’de yerleşik erkek egemen resmi ideolojisinin sonuçlarıdır. Bu sorunun aşılmasına katkıda bulunmak vatandaşlık görevimizdir. Yaklaşan oda ve borsa seçimleri ile yerel seçimlerde kadınlar olarak aktif rol almayı amaçlıyoruz. Bu süreçlerde kadınların talepkar olmalarının önünü açmak için düzenlediğimiz ‘Geleceğimiz Birlikte" Zirvesi’ni düzenledik" dedi.

“Geleceğimizi birlikte planlamak zorundayız”

Dünya Ekonomik Forumu tarafından hazırlanan Küresel Cinsiyet Ayrımcılığı Endeksinde Türkiye’nin128 ülke arasında 121’inci, bir başka deyişle sondan yedinci sırada yer aldığını söyleyen Türkmen, şunları söyledi: "2006 yılında cinsiyet ayrımcılığı endeksinde 108. sırada yer alan Türkiye’nin Umman ve Mısır’ın ardından bu yıl 121. sıraya inmesinden büyük üzüntü duyuyorum. Türkiye’de kadınlarımız her alanda geri

What you can read next

Milletvekillerine Açık Mektup: Laiklik, Demokrasi ve Eşitlikten Yana Tavır Koymanızı Talep Ediyoruz
Mersin Siyaset Okulu
KA.DER İzmir Şubesi, kadın belediye başkanlarıyla buluştu

ARAMA

SON HABERLER

  • KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ BERABER DURDURALIM

  • Türkiye’de Kadınlara “Seçme ve Seçilme Hakkı” Tanınmasının 86. Yılı

  • 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

E-posta listemize üye olarak dernek faaliyetlerimizden ilk siz haberdar olabilir, gelişmeleri ilk siz öğrenebilirsiniz.

Gizliliğiniz bizim için önemlidir, KA.DER kişisel düzeyde ayırt edici hiçbir bilgiyi üçüncü partilerle paylaşmaz.

BİZE ULAŞIN / CONTACT US

T (212) 273 25 35
F (212) 273 25 36
E-posta: kader@ka-der.org.tr

Büyükdere Cad. Çınar Apt. No:95 K:6 D:23-24 Mecidiyeköy/İstanbul

Google Harita

  • GET SOCIAL
KA.DER

© 2016 KA.DER - Kadın Adayları Destekleme Derneği

TOP