KA.DER Genel Başkanı Çiğdem Aydın:
2011 Genel Seçimlerinde talebimiz yüzde 50 kadın temsili
KA.DER, 2011 Genel Seçimleri öncesinde pek çok projeye aynı anda start verdi. 11 Ekim’de düzenlenen basın toplantısı ile derneğin 9 aylık hareket planını açıklayan KA.DER Başkanı Çiğdem Aydın, nihai hedefin başta TBMM olmak üzere tüm siyasi karar alma organlarında yüzde 50 kadın temsili olduğunu söyledi.
Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA.DER), 2011 Genel Seçimleri öncesinde “daha fazla kadının aday gösterilmesi ve TBMM’ye girebilmesi” için pek çok projeye aynı anda start verdi. KA.DER’in 11 Ekim 2010’da Friedrich-Ebert-Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısı ile Derneğin 2011 Haziran ayında yapılması planlanan Genel Seçimler öncesindeki 9 aylık hareket planı anlatıldı.
Toplantıda konuşan KA.DER Genel Başkanı Çiğdem Aydın, nihai hedefin başta TBMM olmak üzere tüm siyasi karar alma organlarında yüzde 50 kadın temsili olduğunu söyledi. Aydın, Genel Seçimler öncesinde belirledikleri dört hedefi şöyle açıkladı:
- TBMM’deki kadın temsil oranını artırmak,
- Kadın adayların ve milletvekillerinin kadın dostu politikalar geliştirmesini sağlamak,
- Kamuoyunda kadının siyasetteki eksik temsili ve kadın siyaseti konularında farkındalık yaratmak,
- TBMM’de eşit temsilin sağlanabilmesi için siyasi partilerin kadın adaylara pozitif ayrımcılık uygulamaları için savunu faaliyetleri yürütmek.
Yeni Web Sitesi Yayında
KA.DER’in öncelikle web sitesini yenilediğini belirten Aydın, “Yeni web sitesi ile yurt içinde ve yurt dışında daha fazla kişiye ulaşacağız. Medya web sitemizden yararlanarak ‘kadının siyasetteki yeri’ konusundaki verilere daha kolay erişebilecek. Web sitemizin yenilenmesi konusunda bize destek veren Friedrich-Ebert-Stiftung Derneği’ne de çok teşekkür ediyoruz.”