2020 YILI KADIN HAKLARI MÜCADELESİNDE İLHAM VERİCİ BİR YILDI.

2020 yılı kadın hakları mücadelesinde ilham verici bir yıldı. Dünyanın dört bir yanında kadınlar yılmadı, direndi, çok daha güçlü haykırdı, tek ses oldu… Yılın son günlerinde Arjantin’den gelen haber kadın direnişinin zaferi oldu. Arjantin Senatosu, kürtaj yasasını 29’a karşı 1 çekimser, 38 oyla onayladı. Buenos Aires Senato Binası önünde nöbet tutan kadınlar, 12 saatten uzun süren oturumdan çıkan kararı sevinç çığlıkları içinde karşıladı.

Arjantin kürtajı yasalaştıran en büyük Latin Amerika ülkesi.Nüfus çoğunluğu Katolik olan ülkede kilise baskısına rağmen alınan bu kararın, Latin Amerika ülkelerindeki kadın hakları mücadelesine ivme katması ve domino etkisi yapması bekleniyor.

 

 

 

Dipnot: Arjantin’de her yıl yaklaşık 500 bin kadın yasa dışı yollarla kürtaj yaptırıyor, 40 bini komplikasyonlar nedeniyle hastaneye kaldırılıyordu. Bunu söylemek bile çok zor ki içlerinden 6 bini yaşları 10 ile 19 arasında değişen kadınlar, ne acı ki çocuklar. 2018 yılından bu yana 3 bin kadının bu yüzden hayatını kaybettiği biliniyor.

ÜYE OL

KA.DER’in kuruluşunda kendisini temellendirdiği “eşit temsil” ilkesi ile varlığını devam ettirmektedir. Demoktarik ve çoğulcu bir toplum yaratmak, sivil toplumda örgütlenmek anayasal haktır. Her alanda eşit temsili savunan KA.DER sizi üye olmaya davet ediyor.

GÖNÜLLÜ OL

KA.DER’i tanımak, birlikte güçlü olduğumuzu görmek ve çalışmalarımıza katılmak için gönüllü olabilirsiniz.

BAĞIŞ

Bağışlar hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için..