• Mobil Uygulama
  • Blog
  • KA.DER Akademi

KA.DER

  • Hakkımızda
    • KA.DER
    • Yönetim Kurulu
      • Nuray Karaoğlu – Başkan
      • Bahar Şen Kazancı – Genel Sekreter
      • Azime Kocacık
    • Danışma Kurulu
    • Kurucu Üyelerimiz
    • Genel Başkanlarımız
    • Tüzük
    • Faaliyet Raporları
  • Faaliyetler
    • Projeler
    • Kampanyalar
  • Basın Odası
    • KA.DER’den Haberler
    • Tüm Basın Bültenleri
    • Galeri
  • Kütüphane
    • İstatistikler
    • Yayınlar
  • İletişim
  • Bize Katılın
    • Gönüllü olun
    • Üye olun
  • Dil: Turkish
    • Turkish Turkish
    • English English
0
31 July 2013 / Published in Gündem

Çalışan kadına kreş projesi

AÇEV ve KAGİDER  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’yla birlikte kadın istihdamını artırmak amacıyla çalışan kadınlara özel bir proje geliştirdi. 0-5 yaş arasındaki çocuklarının kreş parasını ödenmesini kapsayan projeyi, AÇEV’den Ayla Göksel ve KAGİDER’den Nuray Özbay, bianet’e anlattı.

Aile Bakanlığı, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile birlikte hazırladığı "çalışan kadına kreş yardımı" projesinin satırbaşlarını kamuoyuyla paylaştı.

AÇEV’den Ayla Göksel ve KAGİDER’den Nuray Özbay, bianet’e bu yardım projesinin iki yıllık bir çalışmaya dayandığını anlattı.

Özbay, önerilerinin genel itibarıyla kamuoyuna açıklananlarla uyuştuğunu söylerken, "Kadınların ne kadarı başvuracak, tüm kadınlar faydalanabilecek mi, yeni kreşlerin açılacak mı,  ancak uygulanmaya başladığında açığa kavuşacak" diye konuştu.

“Destek mekanizması oluşturmak gerekiyor”

Projenin asıl amacının kadın istihdamını arttırmak olduğunu belirten Göksel, konunun devletin gündemine girmesinin önemli bir gelişme olduğunu söylüyor: "Kadın istihdamının önündeki en büyük engel çocuk bakımı. Dolayısıyla buna ilişkin bir destek mekanizması oluşturmak gerekiyor. Devletin bu konuda hiçbir politikası yokken, şu anda devletin gündemine, AKP’nin seçim beyannamesine ve hükümet programına girdi. Fatma Şahin kendi bakanlığı bünyesinde bu konuyu daha farklı bir noktaya taşıdı. Uygulanmaya başlandığında mutlaka eksikler olacaktır. Ama en azından bunu yapmaya niyetli olmalarından mutluyuz."

700 bin kadın yararlanacak

Bu teşvikten ilk etapta 700 bin civarı kadının faydalanacağını tahmin ettiklerini söyleyen Nurya Özbay,  açıklanan taslaktaki gelir düzeyi koşulunun ise kendi önerilerinde yer almadığını ifade ediyor: “Biz bu modeli her gelir grubundan tüm çalışan kadınlara yönelik evrensel bir sistem olarak konumlandırdık. Gelir durumunun tespiti Bakanlık’ın önerileriyle ortaya çıktı. İş Kanunu’na göre, 150’nin üzerinde kadın işçi çalıştıran iş

What you can read next

İzmir’e kadın dostu mahalle geliyor
Mobing ve taciz davasına kadın örgütlerinden destek
BDP, başvuru süresini uzattı

ARAMA

SON HABERLER

  • KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ BERABER DURDURALIM

  • Türkiye’de Kadınlara “Seçme ve Seçilme Hakkı” Tanınmasının 86. Yılı

  • 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

E-posta listemize üye olarak dernek faaliyetlerimizden ilk siz haberdar olabilir, gelişmeleri ilk siz öğrenebilirsiniz.

Gizliliğiniz bizim için önemlidir, KA.DER kişisel düzeyde ayırt edici hiçbir bilgiyi üçüncü partilerle paylaşmaz.

BİZE ULAŞIN / CONTACT US

T (212) 273 25 35
F (212) 273 25 36
E-posta: kader@ka-der.org.tr

Büyükdere Cad. Çınar Apt. No:95 K:6 D:23-24 Mecidiyeköy/İstanbul

Google Harita

  • GET SOCIAL
KA.DER

© 2016 KA.DER - Kadın Adayları Destekleme Derneği

TOP