• Mobil Uygulama
  • Blog
  • KA.DER Akademi

KA.DER

  • Hakkımızda
    • KA.DER
    • Yönetim Kurulu
      • Nuray Karaoğlu – Başkan
      • Bahar Şen Kazancı – Genel Sekreter
      • Azime Kocacık
    • Danışma Kurulu
    • Kurucu Üyelerimiz
    • Genel Başkanlarımız
    • Tüzük
    • Faaliyet Raporları
  • Faaliyetler
    • Projeler
    • Kampanyalar
  • Basın Odası
    • KA.DER’den Haberler
    • Tüm Basın Bültenleri
    • Galeri
  • Kütüphane
    • İstatistikler
    • Yayınlar
  • İletişim
  • Bize Katılın
    • Gönüllü olun
    • Üye olun
  • Dil: Turkish
    • Turkish Turkish
    • English English
0
31 July 2013 / Published in Gündem

Eğitime başlama yaşı: 60 ay

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “4+4+4” düzenlemesinde okula başlama yaşı için alt limitin 60 ay, üst limitin ise 72 ay olacağını söyledi. Bakan Dinçer, Alevilik dersinin de olabileceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “4+4+4” düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Dinçer, teklifle çocukların okula başlaması ile ilgili uygulamada üst limitin 72 ay, alt limitin ise 60 ay olmasının öngörüldüğünü söyledi.

Değerler eğitimi
Dinçer, açıköğretime devam edeceklerin sayısının yüzde 1’i geçmeyeceğini vurguladı ve halen eğitimleri devam eden öğrenciler için mevzuat değişikliği olmayacağını da söyledi.

Din derslerinin içeriğinde değişiklik yapılacağının da sinyalini veren Dinçer, seçmeli din dersine yeşil ışık yaktı ve “Değerler Eğitimi” dersini gündeme getirdi. Dinçer, ikinci kademede Alevilik dersi olabileceğini açıkladı.

Dinçer, ayrıca “4+4+4” düzenlemesi konusunda bakanlar arasında görüş aykırılığı olduğuna yönelik iddiaları da yalanladı. Dinçer, “Teklifi tüm bakanlar imzaladı” diye konuştu.

Kaynak: ntvmsnbc

What you can read next

Türkiye’de kadın CEO’lara yer yok
Kadınlar siyaset ve iş dünyası için harekete geçiyor
CHP Merkez Yönetim Kurulu’na 4 kadın atandı

ARAMA

SON HABERLER

  • KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ BERABER DURDURALIM

  • Türkiye’de Kadınlara “Seçme ve Seçilme Hakkı” Tanınmasının 86. Yılı

  • 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

E-posta listemize üye olarak dernek faaliyetlerimizden ilk siz haberdar olabilir, gelişmeleri ilk siz öğrenebilirsiniz.

Gizliliğiniz bizim için önemlidir, KA.DER kişisel düzeyde ayırt edici hiçbir bilgiyi üçüncü partilerle paylaşmaz.

BİZE ULAŞIN / CONTACT US

T (212) 273 25 35
F (212) 273 25 36
E-posta: kader@ka-der.org.tr

Büyükdere Cad. Çınar Apt. No:95 K:6 D:23-24 Mecidiyeköy/İstanbul

Google Harita

  • GET SOCIAL
KA.DER

© 2016 KA.DER - Kadın Adayları Destekleme Derneği

TOP