KA.DER Ankara Şubesi, 4 Mart’ta Ankara’daki kadın adayları tanıtmak için bir toplantı düzenledi. Tüm partilerin belediye başkanı ve meclis adaylarının ve bağımsız adayların davet edildiği toplantıya, BBP, CHP, DSP, HDP, İP, Millet Partisi, Hak ve Eşitlik Partisi, Halkın Kurtuluşu Partisi adayı olan 30 kadın, bir bağımsız aday ile birlikte çeşitli Sivil Toplum Örgütlerinin (STK) temsilcileri katıldı.
Toplantının ilk bölümünde kadın adaylar sırasıyla plan ve projelerinden bahsetti. Adaylar, ücretsiz kreş, sığınma evi, sokak aydınlatması, etüt merkezi, gençler ve yaşlılar için yapmayı planladıkları sosyal alanları kapsayan projelerini anlattı. Fermuar sistemi uygulayan HDP’li adayların çokluğu dikkat çekti.
İkinci bölümde ise STK’lar seçildikleri takdirde kadın adaylardan neler beklediklerini açıkladı. Öncelikli olarak STK'ların demokrasi için olmazsa olmaz olduğunun altını çizen örgütler, STK’larla işbirliği kanalının açık olması gerektiğini vurguladı. Bununla birlikte tüm hizmetlerin kadın perspektifiyle gerçekleştirilmesi, LGBT kotasının gerekliliği, engelliler için erişilebilir kentlerin önemi gibi konular dile getirildi.
Son olarak KA.DER temsilcileri, kadınların siyasette temsilinin savunuculuğunu yapmaya devam edeceklerini ve seçimlere kadar tüm kadın adaylarının görünürlüğünün arttırılması için faaliyetlerine devam edeceklerini ifade etti. STK’larla her zaman işbirliğine açık olunduğu belirtildi.