“Kadın Dostu Kentler” projesi için Birleşmiş Milletler ve İçişleri Bakanlığı ortaklığı ile 12 ilde hibe program başlatıldı. Program kapsamında her kentte 3 proje düzenlenecek ve BM Kalkınma Fonu, proje başına 4 bin dolar destek verecek.
“Kadın Dostu Kentler” projesi ve “Yerel Eşitlik Eylem Planları”nı hayata geçirmek için başlatılan hibe programının tanıtım toplantısı Antalya Dedeman Otel’de yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, kadına yönelik şiddette toplumdaki şiddet dalgasının kırılması gerektiği belirtti. Türkiye’de kadın istihdamında sürekli bir artış olduğunu dile getiren Cevheroğlu, şiddeti eğitimle azaltmanın yanında kadının temsiliyetini de arttıracaklarını kaydetti.
Kadın Dostu Kentler Programı Ulusal Koordinatörü Ege Tekinbaş, BM Kalkınma Fonu’nun her ile 3 projede toplamda 12 bin dolar destek vereceğini kaydetti. Tekinbaş, programın temel hedefinin toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve kadına şiddeti azaltmak olduğunu söyledi.
Başvuruları 11 Temmuz’da sona erecek olan program, yerel yönetim planlama süreçlerine toplumsal cinsiyetin dâhil edilmesi için yerel yönetimlerin (valilik ve belediyeler) kapasitesinin artırılması, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın dostu hizmetlerin desteklenmesi için kadın STK’ların kapasitelerinin artırılması, yerel yönetimler, taban örgütler ve yerel kadın STK’lar arasında karşılıklı iş birliğinin teşvik edilmesini amaçlıyor.
Kimler Başvurabilir?
* Antalya, Bursa, Gaziantep, Malatya, Mardin, Samsun, İzmir, Kars, Nevşehir, Şanlıurfa ve Trabzon illerinden birinde kurulmuş ve kayıtlı olan;
* Teklif edilen proje alanı ve/veya konusu ile ilgili doğrudan çalışıyor olan;
* Projenin hazırlanması ve yönetiminden doğrudan sorumlu olan, aracı olarak faaliyet göstermeyen ve bu hibe programının son başvuru tarihinden en az 3 ay öncesinde kurulmuş olan dernek, vakıf ve kar amacı gütmeyen kooperatifler başvuruda bulunabilirler.
Hangi Konulardaki Projelere Destek Verilecek?
Her program ilinin kendi bünyesinde geliştirmiş olduğu Yerel Eşitlik Eylem Planlarıyla (YEEP) uygunluğu göz önünde bulunduru