• Mobil Uygulama
  • Blog
  • KA.DER Akademi

KA.DER

  • Hakkımızda
    • KA.DER
    • Yönetim Kurulu
      • Nuray Karaoğlu – Başkan
      • Bahar Şen Kazancı – Genel Sekreter
      • Azime Kocacık
    • Danışma Kurulu
    • Kurucu Üyelerimiz
    • Genel Başkanlarımız
    • Tüzük
    • Faaliyet Raporları
  • Faaliyetler
    • Projeler
    • Kampanyalar
  • Basın Odası
    • KA.DER’den Haberler
    • Tüm Basın Bültenleri
    • Galeri
  • Kütüphane
    • İstatistikler
    • Yayınlar
  • İletişim
  • Bize Katılın
    • Gönüllü olun
    • Üye olun
  • Dil: Turkish
    • Turkish Turkish
    • English English
0
31 July 2013 / Published in Gündem

Kadına şiddet yasası imzaya açıldı

Kadına şiddet yasası imzaya açıldı

“Kadın ve Aile Bireyleri’nin Şiddetten Korunmasına Dair Kanun Tasarısı” dün gece Bakanlar Kurulu’nda kabul edilerek imzaya açıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu yasa sayesinde şiddet madurlarını koruma altına alabileceklerini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in, geçtiğimiz günlerde 236 kadın örgütünün temsilcileriyle yaptığı toplantıların ardından son şeklini verdiği "Kadın ve Aile Bireyleri’nin Şiddetten Korunmasına Dair Kanun Tasarısı", Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldı. Başbakanlık Yeni Binasında 2,5 saat süren toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bülent Arınç bir açıklama yaptı. Arınç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın Askerlik Kanunu’ndaki değişilik yapılmasına ilişkin tasarı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in ’Kadın ve Aile Bireyleri’nin Şiddetten Korunmasına Dair Kanun Tasarısı’nı kurulun gündemine getirdiğini bildirdi.

Bakan Şahin’in Davos’a gitmeden önce, tasarıya son şeklini vermek üzere kadın örgütleriyle bir kez daha biraraya geleceği beklentisinde olan kadın temsilcileri, bu beklentileri gerçekleşmeden tasarının Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılmış olması dikkati çekti.

Konuyla ilgili  bir açıklama yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yasa ile birlikte şiddet madurlarını koruma altına alabileceklerini, bunun Türkiye için önemli bir adım olduğunu söyledi.

Kaynak: kazete

What you can read next

Seda Kaya Güler: “Bakan Ne Demek İstedi?”
Dünya Kadın Girişimciler Platformu’nun ilk Türk kadın başkanı: Emel Efe Göksel
Sebahat Tuncel, ev işçilerinin sorunlarını Meclis’e taşıdı

ARAMA

SON HABERLER

  • KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ BERABER DURDURALIM

  • Türkiye’de Kadınlara “Seçme ve Seçilme Hakkı” Tanınmasının 86. Yılı

  • 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

E-posta listemize üye olarak dernek faaliyetlerimizden ilk siz haberdar olabilir, gelişmeleri ilk siz öğrenebilirsiniz.

Gizliliğiniz bizim için önemlidir, KA.DER kişisel düzeyde ayırt edici hiçbir bilgiyi üçüncü partilerle paylaşmaz.

BİZE ULAŞIN / CONTACT US

T (212) 273 25 35
F (212) 273 25 36
E-posta: kader@ka-der.org.tr

Büyükdere Cad. Çınar Apt. No:95 K:6 D:23-24 Mecidiyeköy/İstanbul

Google Harita

  • GET SOCIAL
KA.DER

© 2016 KA.DER - Kadın Adayları Destekleme Derneği

TOP