Juliet Mitchell , "Kardeşler: Cinsellik ve Şiddet” adlı kitabıyla klasik psikanalizin dikey bakış açısıyla, kişilik gelişiminde belirleyici olan aile dinamikleri, yani ebeveynlerin çocuk üzerindeki etkilerini gözler önüne seriyor. Bu dikey bakış açısının kısıtlılıklarına dikkat çekerek, kuşaklar-içi yatay bir eksen olarak kardeş dinamiklerinin belirleyici rolünü anlamamızı sağlıyor.
1984’te yayınlanan Women: The Longest Revolution [Kadınlar: En Uzun Devrim] adlı kitabı ikinci dalga feminizmin kurucu metni olarak kabul edilen Britanyalı psikanalist ve sosyalist feminist Juliet Mitchell, feminizmi bir yandan sosyalizme bir yandan da psikanalize bağlayan önemli köprüler atmış bir yazar. Fakat çalışmalarını bu alanlarla sınırlamamış, psikanalize olan teorik ilgisini pratiğe de dökerek psikanaliz ve psikoloji alanında birçok eser verdi.
Klasik psikanalizin dikey bakış açısıyla, kişilik gelişiminde belirleyici olan, aile dinamikleri, yani ebeveynlerin çocuk üzerindeki etkileridir. Mitchell bu kitabında, bu dikey bakış açısının kısıtlılıklarına dikkat çekerek, kuşaklar-içi yatay bir eksen olarak kardeş dinamiklerinin belirleyici rolünü anlamamızı sağlıyor.
Her tür toplumsal yapının ve ruhsal açıdan ebeveyn ve çocuk ilişkilerini de içeren tüm toplumsal ilişkilerin temelinde kardeşlerin olduğunu öne sürdüğü bu çalışmasında Mitchell, her kitabında olduğu gibi yine alışılmadık bir işe kalkışarak, psikanalizin şimdiye kadar tuhaf bir şekilde ihmal ettiği kardeş dinamiklerine hak ettiği merkezî konumunu vermeye çalışıyor. Psikanaliz, psikoterapi, çocuk gelişimi gibi alanlara ek olarak cinsel kimlik ve rol gelişimi üzerine ilgi duyan herkesin faydalanabileceği bir kitap Kardeşler.