Uluslararası bir gençlik grubu olan "Living Together: Navigating Common Grounds" 12-13-14 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’daki çeşitli kurum ve kuruluşlarla bir araye geldi. Grubun 14 Ağustos’taki durağı ise KA.DER oldu.
Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’dan gelen gençlerden oluşan grup, Arap Baharı, ekonomik kriz, göç gibi kavramların, bugünün dünyasını farklı bir boyuta taşıdığını düşünüyor. Grup üyeleri, farklı ülkelerdeki farklı etnik kökendeki insanlarla bir araya geliyor ve “sivil toplum ve sosyal hayat”, “kimlik”, “politika”, “siyaset”, “eğitim” gibi konularda fikir alışverişinde bulunuyorlar.
İstanbul’u coğrafi konumu ve farklı etnik kimlikleri barındırması nedeniyle seçen grubun, bir durağı ise KA.DER oldu. KA.DER’in kuruluş hikayesini gençlerle paylaşan KA.DER Genel Başkanı Çiğdem Aydın, Türkiye’nin değişimindeki 15 KA.DER anı”nı anlattı. KA.DER’in, bir sivil toplum kuruluşu olmanın ötesinde, herkesin ulaşmak istediği bir hedefi temsil etiğini söyleyen Aydın, şunları kaydetti: “Hedefimiz, kadınlar için toplumun her alanında eşit temsile ulaşmak. Kadınların kendi kararlarını verebildiği, işini eşini seçebildiği, istediği mesleği yapabildiği, siyasette eşit temsil edildiği, özgür olabildiği ve kesinlikle şiddetsiz bir ortamda yaşayabildiği bir ülke istiyoruz.”
Sunumunun sonunda KA.DER’in 2013 Karnesi’ndeki istatistiki bilgileri paylaşan Aydın, “KA.DER “Türkiye’nin Temsilde Kadın-Erkek Eşitsizlik Karnesi”nin 6’ncısını açıkladı. Türkiye, bu yıl da sınıfta kaldı. Bu yıl bir farklılık yaparak 2012-2013 dönemi için Türkiye’ye “gerçek bir karne” hazırladık. Ne yazık ki kadınları geleneksel eş ve annelik rollerine hapsetmek arzusu ülkemizin geleceğini karartıyor” dedi.